pondělí 23. ledna 2017

Filmovo-seriálový koutek | Seriálové tipy #4

Arieluma! Chvíli mi trvalo, než jsem znovu nasbírala nějaké ty seriály - ale jsem si jistá, že jich zase brzy budu mít víc, takže tuhle rubriku ještě trošičku rozhýbu. Pokud ne, vrhnu se na filmy. (A těch mám skutečně dost, zrovna nedávno jsem viděla jeden opravdu dobrý, který by stál za zmínění!) 

Trailery vložím jako odkazy, aby nezabíraly zbytečně místo.



The 100

Tenhle seriál by knižním fanouškům nemusel být až tak neznámý, ale i tak ho musím zmínit. Osobně mám ráda jak seriál, tak knihy - a o to víc zamrzel fakt, že u nás třetí díl knižní série nevyjde. Jakkoliv jsou od sebe knihy se seriálem (pochopitelně) rozdílné, obojí má hodně co nabídnout: svět v budoucnosti, kdy je Země po poslední válce neobyvatelná. Lidé proto žijí ve vesmíru - jakmile se ale začnou objevovat problémy, rozhodnou se poslat na Zemi stovku mladých lidí, kteří se nějakým způsobem provinili. Ti zjišťují, že Země skutečně je obyvatelná - ale ztrácejí spojení se zbytkem lidstva ve vesmíru a nejen, že musí přežít v přírodě... Především nejsou jedinými obyvateli. 

The 100 má zatím tři vydané série, čtvrtá série je na cestě. Za sebe musím říct, že se jedná o jeden z mých skutečně nejoblíbenějších seriálů - je napínavý, moc pěkně udělaný a má nejen zajímavé prostředí, ale i postavy. Děj se pořád rozvíjí a je skvělé vidět vývoj i právě zmiňovaných postav. Pokud máte rádi dystopie/scifi, mohlo by se vám The 100 líbit.


Emerald City

Pokud máte rádi Čaroděje ze země Oz a svět Oz vám chybí... Možná pro vás mám pro vás dobrou zprávu. Seriál Emerald City je totiž moderním zpracováním právě Čaroděje ze země Oz.

Hlavní hrdinkou je dvacetiletá Dorothy, která se rozhodne navštívit svoji biologickou matku. Při příjezdu ale nachází jen tělo muže v přívěsu a matku zraněnou v bunkru - to všechno těsně předtím, než ji vtáhne tornádo a i s policejním autem a psem se objeví v naprosto neznámé zemi, kde nešťastnou náhodou srazí jakousi ženu. Zmíněná žena je ale čarodějnice - a Dorothy si její vraždou zrovna nevyslouží respekt u místních lidí. I tak se ale dostává na cestu za čarodějem, aby se mohla vrátit domů.

Napsala bych toho víc, ale chci se vyhnout spoilerům - tudíž dějovou část už vynechám. Víc můžete případně nakouknout do traileru.
Sama jsem z Emerald city opravdu nadšená, moc se mi líbí efekty a celkově příběh, ačkoliv je podle mě poměrně pomalý. Na druhou stranu, nenabízí jen Dorothyinu linku - objevují s i další postavy, jejíž osudy jsou neméně zajímavé oproti hlavní lince. 



Arrow

Oliver Queen strávil posledních pět let na pekelném ostrově, kde byl každý den jen a pouze o přežití. Když se mu po tak dlouhé době podaří dostat se domů, všechno je jinak - a on je odhodlaný využít seznam jmen od svého otce, aby napravil svoje město. Tomu škodí spousta lidí, jedním anebo druhým způsobem. Především ale bohatí lidé, kteří vůbec nehledí na osudy druhých... Po nocích se tak z Olivera stává někdo jiný - tajemný muž v zelené kápi, který s lukem a šípy brání a napravuje svoje město.

Arrow je poměrně oblíbený seriál, který sice není úplně nový, ale za zmínění určitě stojí! Zrovna nedávno jsem se rozhodla dát si re-watching, takže jsem ho rovnou připsala na seznam, protože je opravdu dobrý. Ideální pro fanoušky super-hrdinů, ačkoliv toho nabízí mnohem víc, než typického hrdinu.
Děj je rozdělený do dvou rovin: Současnost a doba na ostrově. I díky tomu je seriál zajímavější a takový zpestřený. Nabízí také širší spektrum zajímavých postav, které člověk už může případně znát z komiksů. Nechybí pochopitelně ani špetka humoru! 


7 komentářů:

  1. O the 100 hodne premyslim ze bych do nej sla. Jen nevim jestli si mam nebo nemam predtim cist knizku abych si ani jedno nezkazila :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak Arrow jsem viděla pár dílů a fakt mě nadchnuly. :) Naopak o tom seriálu Emerald city jsem doted nevěděla, takže moc děkuju za tip. Určitě zkouknu. :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. The 100 je skvělý seriál, ale mám radši knihy. Je vážně škoda, že se CooBoo rozhodlo nevydat třetí díl :( Ale asi bych měla konečně dokoukat třetí sérii...
    Emerald city mám v plánu. Už asi v úterý jsem se chtěla podívat minimálně na první dvojdíl, ale neustále mi do toho něco leze, tak snad dnes :)
    Arrow jsem začala sledovat asi před rokem, ale zatím jsem nedokoukala ani první sérii. Moc seriálů, málo času :(

    OdpovědětVymazat
  4. The 100 jsem začala a nějak se zasekla a už se ne a ne vrátit zpátky. Ale je to rozhodně úžasný seriál. Arrow je známý, ale mě nijak neláká a ten třetí seriál neznám, ale Čaroděj ze země Oz mě nikdy nebavil O:)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  5. Všetky tri seriály pozerám a sú úplne super. The 100 sa teraz dosť rozbehlo pri tej štvrtej sérií, fakt som zvedavá, ako to na záver vyriešia. :O

    OdpovědětVymazat
  6. The 100 je nejlepší seriál. Na ten další určitě mrknu, díky za tip! Arrow mě láká, ale zatím jsem se nějak nemohla donutit... Tak uvidíme.
    baru-pribehy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat