úterý 28. června 2016

Hudební závislosti #1

Arieluma, Daevas! Trošku jsem váhala nad tím, jestli se do téhle rubriky pustit, ale mám úžasně blogovací náladu a řekla bych, že občas nějaký skutečně nenáročnější a jednodušší článek neuškodí.
Sama se občas ráda nechám inspirovat tím, co poslouchají ostatní, takže kdo ví - možná objevíte něco nového? Sice hodně poslouchám věci, co asi spousta lidí spíš neposlouchá, ale nejsem vyloženě nějak vyhraněná, takže vám alespoň ukážu skutečně různé hudební kousky.






Článek jsem se rozhodla otevřít skutečnou klasikou - Narou. Myslím, že spousta z vás určitě zná seriál Odložené případy, kde je tahle perlička znělkou. Osobně mám Odložené případy moc ráda, dřív jsem se na ně dívala téměř pravidelně (Pravidelnost je můj velký nepřítel = proto to téměř) a díky tomu jsem Naru taky objevila. Je to pro mě velký zdroj inspirace i uklidnění. 



Soap od Melanie Martinez je moje obrovská závislost. Jakože doopravdy. Tuhle písničku jsem schopná poslouchat třeba dvě hodiny dokola po několik dní v týdnu, aniž by se mi zošklivila - sice mám taková období, ale tohle je něco jiného. Ta písnička je zkrátka úžasná, naprosto jsem si ji zamilovala. Melanie je opravdu zvláštní a mám moc ráda její písničky obecně, ale Soap je moje srdcovka. 


Další mojí aktuální hudební závislostí je Amen od skupiny Halestorm. Sama sice písničky od Halestormu příliš neposlouchám - až na některé výjimky - ale tahle je skutečně skvělá. Lzzy mám moc ráda, její hlas je taky moc zajímavý. Mám ráda lidi, kteří takhle nějak vynikají - i proto byla Lzzy a její skupina mojí volbou při psaní tohoto článku. 



Arianu Grande sice nijak zvlášť nezbožňuju, ale mám moc ráda její hlas. Sledovala jsem i v době, kdy ještě dělala různé covery a měla červené vlasy, tuším kvůli seriálu? Absolutně nechápu její obleček a hrozně mi tím připomíná jeden klip on skupiny In This Moment, což je zatraceně veliký rozdíl, ale...  Každopádně jsem propadla téhle verzi její písničky Dangerous Woman. Ta písnička je sama o sobě sice celkem pěkná, ale tohle je trošku jiný šálek čaje. Osobně miluju takovéhle verze, proto kolikrát poslouchám živé verze raději, než ty studiové.
Od Ariany teď taky dost poslouchám písničku Into You, která je takovou tou ideální písničkou na léto. Je rytmická, pěkná a Ariana má příjemný hlas, takže je dokonce ideální k psaní článků - jako například teď, haha.



Kdo mě zná, ten určitě ví o mojí obrovské lásce ke skupině Evanescence a její zpěvačce Amy Lee. Amy s kapelou teď nehrají - Amy je teď maminkou a navíc se dala na filmovou hudbu, ale časem přišla s menším, ale úžasným překvapením - založila si vlastní kanál na Youtube a nahrála několik coverů na různé písně. Jednou z nich je i Baby Did a Bad Bad Thing. Za mě má opravdu obrovský palec nahoru, ačkoliv... on už snad ani neexistuje žádný způsob, jak by mě mohla Amy zklamat. 

Což mi připomíná - Amy pracovala na soundtracku k nezávislému filmu Voice From The Stone, kde hraje Emilia Clarke! Přihodím vám i video ze studia, sice tam jsou jen kousíčky hudby, ale vážně to stojí za to.



Co vy a vaše hudební závislosti?
Co aktuálně posloucháte? Pochlubte se!







8 komentářů:

  1. Ty písničky jsou úžasné! nejvíc se mi líbí ta od Melanie!
    Máš vážně skvělý výběr :) A co poslouchám já? Teď aktuálně ujíždím na písničkách od Sii a Christiny Grimmie (fňuk) - nejradši mám Just a dream! A samozřejmě hudba z anime :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sia je úžasná a Christina taky... hrozně mě její smrt zasáhla :( Ten den jsem poslouchala snad jen písničky od ní, ach jo. Byla tak mladá a talentovaná... fňuk :( Díky za komentář ♥

      Vymazat
  2. Pestrý výběr :) Ta Ariana je fakt dobrá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažila jsem se, aby tam bylo od každého něco ^^ A taky si myslím :D Nemám podobné celebrity ráda, ale zpívat rozhodně umí, má krásný hlas :D Díky za komentář ♥

      Vymazat
  3. neznam ani jednu, prijdu si jak solidni kulturni barbar :-D ja vetsinou posloucham na youtube mixy, co vytvoril nekdo jinej a podle nazvu ty pisnicky vubec neznam :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kulturní barbar... zajímavá fráze :D Ty mixy jsou hrozně super, člověk pak nemusí pořád přidávat něco nového anebo opakovat přehrávání xD

      Vymazat
  4. Páni, ze soundracku k filmu Voice from the stone mi naskočila husí kůže - nádhera! A písnička Amen od skupiny Halestorm je taky pecková. Povedený článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky, taky. Ona Amy už má takový talent, řekla bych :D Jen opravdu doufám, že to s tím filmem vyjde, vůbec totiž nevypadá špatně. Díky ♥

      Vymazat