středa 21. září 2016

Co nového v knihovničce? #14


Arieluma! Je to až neuvěřitelné, ale zase se mi nahromadily nové knihy. V tomhle článku jich ještě až tak abnormálně moc nebude, protože jsou to ty nejaktuálnější - ale další článek mám rozepsaný a ještě jeden bych měla napsat, protože to snažím dělit do jednotlivých článků.

I tak toho zase bude dost, takže si držte imaginární klobouky! 

Absolutně nejnovějšími přírůstky jsou Paní Bovaryová a Obraz Doriana Graye/Cantervillské strašidlo. Tyhle dvě krásky jsem sehnala díky Nesse z blogu Knižní putování v Levných knihách, jsem z toho opravdu nadšená. 

Obraz Doriana Graye jsem si chtěla přečíst už dřív, ale nějak jsem ho nikde nemohla sehnat, když už jsem ho opravdu aktivně sháněla. Jakmile jsem od Nessy dostala nabídku, jestli bych si s ní nechtěla něco objednat právě z Levných knih, shodou okolností jsem tam na něj narazila. I s bonusem - tím je právě Cantervillské strašidlo. Už jsem se pustila do čtení, sice nejsem nijak zvlášť daleko, ale rozhodně nejsem zklamaná.
Oproti tomu druhý úlovek - Paní Bovaryová - jsem zatím moc okouknout nestihla. Toho Doriana jsem popadla ve čtvrtek, když jsem si ve spěchu uvědomila jednu moc nepříjemnou věc. Bylo asi čtvrt na sedm a já měla vyrazit na autobus, když mi došlo: Nemám v tašce žádnou knihu. Rozečteného Velkého Gatsbyho jsem si totiž vytáhla, ups. Takže jsem popadla první knihu v okolí, kterou byl právě Obraz Doriana Graye. Na Paní Bovaryovou se ale rozhodně chystám také, konec konců - zrovna mám na podobný typ knih dost chuť a běží mi Podzimní čtecí výzva, takže to je vlastně víc v jednom. 


Jako další tu mám pěknou trojici knih - Dceru, Dvůr trnů a růží a Záblesk světla. 

Dceru už jsem stihla přečíst, recenzi mám rozdělanou. Musím říct, že mi nepřijde zrovna dvakrát ohromující, ale... To se vlastně dalo očekávat. Celá Selekce je tak trošku až zbytečně protažená a Dcera v tom případě není bohužel žádnou výjimkou. I přesto bylo fajn na moment vklouznout zpět do toho světa a užít si jiný pohled, ačkoliv je někdy hlavní hrdinka poněkud... *Kašel* ...na zabití.
Do Dvora trnů a růží jsem zatím spíš nakoukla, přečetla jsem cca 20-30 stran, ale jsem naprosto nadšená. Opravdu. Autorčina druhá série Skleněný trůn už mi asi v polovině druhého dílu začala poněkud lézt krkem, ale tohle je něco naprosto jiného. Styl psaní je dokonce tak čtivý, že jsem tu knihu musela první večer zavřít po přečtení prvního odstavce, protože bych tu knížku jinak hned přečetla. 
Co se Záblesku světla týče, největším lákadlem byla asi obálka. Ta byla ostatně důvodem, proč jsem si vážně přečetla anotaci a následně se rozhodla to zkusit - bude to zase něco trošku jiného, než jsem v poslední době četla, což je moc fajn. Upřímně od téhle knížky očekávám dobré počtení. 


Úplně nakonec tu mám tuhle kupičku knih, kterou jsem vám představovala už v Balíčkárně, jakmile mi přišly. I proto se u nich nebudu tolik zdržovat - ačkoliv tentokrát toho můžu říct víc alespoň o jedné z nich. 

Musím se přiznat, že jsem žádnou z nich nečetla - až na jednu. Tou je Tampa, která je úplně vespod. Původně jsem vůbec neměla v úmyslu si ji pořizovat, ale když jsme o ní tak trošku mluvili a já četla tu anotaci... Nakonec jsem dala na takový podivný hlásek ve svojí hlavě a podlehla vlastní zvědavosti. Potvrdilo se, že je to vážně zvláštní kniha... Ale sakra čtivá. Recenzi na ni sice psát nebudu, ale můžu říct, že se mi líbila. Je to něco naprosto jiného, než s čím se obvykle střetávám a moc se mi líbil způsob, jakým autorka vykreslila nejen samotný děj, ale především postavy. Pokud se tedy nebojíte trošku „divného“ tématu, můžete tomu dát šanci. 

Zbytek knih už je takový různorodý mix - původně jsem si chtěla koupit jen Gejšu, kterou jsem zoufale sháněla už nějakou dobu, ale nakonec mi to bylo líto. Chápete. Když už si platíme to poštovné, vezmeme toho víc! Takže jsem tak trošku vyluxovala výprodej a sehnala si Věk X, Tampu a nakonec i Šibeniční vrch, který mi měl onehdy přijít na recenzi. (Nepřišel, tak jsem si ho objednala) Jsem zvědavá, kdy se k těm knihám dostanu... Nemluvě o recenzních výtiscích, ty beru vždycky dřív. Jak si ale kupuju i svoje knihy, chudinky sedí v knihovně a čekají :( Asi bych měla být ohleduplnější... Ano. Budu se snažit být knihu-plnější :D


Jaké jsou vaše nejnovější knižní přírůstky?
Pochlubte se v komentářích ♥

10 komentářů:

  1. Och, vždy si rada pozriem najnovšie prírastky u všetkých :) Ja uajtr plánujem knižnicu, dáma sa mi podarí vyhrabať niečo dobré. Nie je to ako si kúpiť knihu či dostať ju cez vydavateľstvo, no aj to poteší- hlavne ak je dobrá :)

    Viallen z blogu All dreams are real: http://all-dreams-are-real.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Pani Bovaryova me bavila, pekna klasika. Dvur trnu a ruzi bych take rada, tak snad brzy sezenu. Vek X mam doma, ale jeste jsem necetla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Z Dvora trnů a růží jsem byla stejně nadšená jako ty. :) Gejšu bych si taky ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Same zajimave kousky. Me by nejvic asi lakal Dvur trnu a ruzi :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Obraz Doriana Graye je moje oblíbená klasika, vlastně se to teď chystám číst znovu, i když tentokrát v angličtině, tak uvidíme, jak mi to půjde. :D :)
    Dvůr trnů a růží jsem četla v angličtině a moc se mi to líbilo, i když druhý díl byl ještě lepší. :) Jen teda mně zas ten styl psaní u téhle série tolik nesedí, Throne of Glass mi přijde čtivější, no. :D Ale zas je pravda, že jsem ACOTAR měla ani ne za den přečtený. :D
    Šachovnice bohů je moje nejoblíbenější knížka od Richelle Mead, rozhodně mi z jejích knih sedla nejvíce a za sebe ji určitě doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, mě zase přijde čtivější právě ten Dvůr :D Skleněný trůn pro mě bylo chvílemi fakt utrpení - občas mi to přišlo trošku... jakože upjatě napsané. Ale ten problém mám chvílemi i s tím Dvorem, některá slova jsou na můj vkus trošku zvláštní na YA knížku, ale nechci si stěžovat. Je to i tak fakt dobrá četba :D
      Na tu Šachovnici bohů se chystám hned, jak splním svojí výzvu a vyřídím recenzáky :) Díky moc za komentář ♥

      Vymazat
  6. To jsou skvělé přírůstky, Dvůr trnů a růží byl docela dobrý, i když má své nedokonalosti ve formě pomalého rozjezdu. Prý je ale druhý díl lepší, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné novinky, já sama jsem si nedávno pořídila Tampu, tak jsem na to zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dvůr trnů a růží čtu momentálně také a zatím mě baví, nad koupí Šibeničního vrchu uvažuji :)

    Ohněm políbená

    OdpovědětVymazat