neděle 13. listopadu 2016

Filmovo-seriálový koutek | Seriálové tipy #3

Arieluma! Jak už název napovídá, mám pro vás další tipy na zajímavé seriály! Opět jsem se snažila o výběr ve stylu „od každého něco“ - tudíž jsem opravdu zvědavá, jak se vám budou seriály líbit.

Budu moc ráda, pokud někoho třeba i inspiruju k tomu, aby se na ně podíval ^^ Osobně mám všechny tři ráda - a zrovna jeden z nich se brzy dočká pokračování v podobě nové série.



Witches of East End

Trailer
Předpokládám, že někteří z vás by tenhle počin už mohli znát - konec konců, je podle knižní předlohy. Pokud stále nevíte o co jde, tak Witches of East End (Anebo česky Čarodějky z East Endu od Melissy de la Cruz, vydalo nakladatelství BB art) je velice zajímavý seriál z čarodějnického prostředí. Hlavními hrdinkami jsou sestry Beauchampovy - Freya a Ingrid. Společně se svou matkou a její sestrou Wendy jsou čarodějkami, což děvčata netuší, protože jim jejich matka dosud neřekla pravdu. Všechny jsou totiž prokleté... Zatímco Wendy se mění na kočku a má devět životů, Joanna je zase nucena sledovat svoje dcery umírat a znovu se rodit. Právě proto se rozhodla jim tenhle život dopřát bez magie v naději, že se tentokrát dožijí vyššího věku.
Všechno se ale zkomplikuje, když se do města vrátí její sestra a varuje ji před nebezpečím, které se k nim blíží. Do toho Freyu pronásledují sny o jakémsi cizím muži, zatímco je zasnoubená a Ingrid pomalu objevuje nejen svoji moc, ale i minulý život... 

Tenhle seriál mě hodně bavil  svojí čarodějnickou tématikou, ale hlavně svými postavami. Za normálních okolností bych očekávala, že budu mít ráda právě Freyu a Ingrid, ale moje nejoblíbenější postava byla Wendy. Její charakter, přístup a hlášky mě nikdy nepřestávaly bavit!
I tak ale seriálu nechybí ani určitá dávka napětí, stejně jako dobře promyšlený kouzelnický svět. Konkrétně kouzla a magie se mi taky dost líbila - hlavně fakt, že nic nešlo jen tak jednoduše a všechno mělo svoji daň, hlavně v případě oživování mrtvých. Velkou nevýhodou tohoto seriálu je bohužel fakt, že skončil po prvních dvou sériích - tudíž se nedozvíme, co se dělo později. 


Trailer
The Royals

The Royals je seriál z prostředí královské rodiny. Nechybí jak skandály, tak boj o moc. I přesto všechno se ale objevují i další prvky, které dokazují, že i královská rodina je stále svým způsobem „stejná“ jako kterákoliv jiná rodina. 

Tenhle seriál jsem si vybrala díky jedné postavě - konkrétně princezně Eleanor, která mi skutečně padla do oka. Moc se mi líbí její postava jako taková, ale mám slabost pro její výroky. Sice se víc, než princezně podobá zhýčkané „celebritě“ - ale i to z ní dělá tak zajímavou postavu. Na druhou stranu musím říct, že v tom královském rybníčku není zdaleka jediná, co dokáže sama o sobě zaujmout. V The Royals se totiž nabízí hned několik dalších postav, které si dokáží snadno získat svoji dávku obdivu. A to i záporáci - jako třeba bratr krále, který touží po moci a koruně. 


Revenge

Trailer
Mladičká Emily se stěhuje do městečka, kterému vládne bohatá a nekompromisní Victoria. Shodou okolností se zamiluje do jejího syna a on do ní... Třebaže Victoria od samotného začátku Emily nemá ráda a nevěří jí, dojde na zasnoubení. Když ale na zásnubním večírku dojde k vraždě, všechno se otáčí vzhůru nohama...

U Revenge bych vám toho mohla napovídat tolik, že by to vydalo na alespoň dva články. Ale. Protože seriál začíná právě událostmi s tou vraždou a později se vrací do minulosti, aby se všechno vysvětlilo... Osobně vám doporučím, abyste to tak nechali. Sama jsem byla ze začátku trošku skeptická, ale hodně se mi vyplatilo to, že jsem byla trpělivá. Revenge má totiž jednu z nejlépe promyšlených zápletek, jaké jsem kdy viděla. To samé můžu předem říct o postavách - rozhodně se nudit nebudete. Díky notné dávce dramatu a napětí jsem zůstala kolikrát viset nalepená na obrazovce a i když už jsem opravdu hrozně moc chtěla jít spát, stejně jsem prostě musela kouknout na další epizodu. Jinak to prostě nešlo, až tak napínavý tenhle seriál je. Jeden obrovský plot twist, doslova. Jeden z nejlepších seriálových thillerů, jaký jsem kdy viděla. 


Zaujal vás/sledujete některý z těchto seriálů? ^^

7 komentářů:

  1. Neznám ani jeden ze seriálů, ale kdybych si jeden měla vybrat, tak asi skočím po čarodějkách.. :) Ale zrovna sleduji strašně moc seriálů, tak nové tipy moc nevyhledávám. Na druhou stranu už vím minimálně o 3. z "mých" seriálů, že běží/poběží poslední série, tak se to zredukuje.. Takže vlastně ty tipy nebudou zas tak od věci. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno, to znám :D Já proto neustále řeším problém s nedostatkem seriálů - díky bohu nakonec obvykle objevím něco nového a na chvíli mi to přeci jen vydrží :D

      Vymazat
  2. Revenge už mám za sebou, byl to úžasný seriál a v budoucnu se k němu někdy moc ráda vrátím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se k němu v budoucnu ráda vrátím :) Musím říct, že je to celkem srdcovka :D

      Vymazat
  3. Neznám ani jeden seriál, ale předpokládám, že to je právě účel těchto článků. Nejvíce mě zaujal seriál Royals, rozhodně si ho stáhnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá volba, zrovna bude tuším v prosinci začínat ta nová série :D

      Vymazat