sobota 14. října 2017

On My Wishlist #36



Jedná se o týdenní projekt s cílem každou sobotu zveřejnit článek s několika knihami, které jsou na vašem knižním wishlistu. Projekt je od Book Chick City.






Bože, lituju dne, kdy jsem přestala před dvěma lety blogovat. Skutečně, řada knih, které si chci přečíst... je nekonečná. Nicméně. Tyto knihy budou prozatimní priorita, tedy, myslím. Knih chci v nynější době přílišné množství, než abych si je mohla dovolit a to nezmiňuji ty, které ani nejsou přeložené. Bohužel, ty se tu objeví také.

Odd & TrueŠest vran (Šest vran, #1)Tažení do Tearlingu (Královna Tearlingu, #2)


Odd & True -  Cat Winters 

Odd & TrueTrudchen vyrůstala, na poslouchání Odettiných příběhů - o své matce zabíjející monstra a o kouzelnických kletbách. Teď, když je Tru starší, ptá se, jestli její příběhy starší sestry byly jen uklidňující lži, zejména proto, že v jejím životě - s trvalým zdravotním postižením a neustálou bolestí z dětských poliomyeliti, není nic úžasného.
V roce 1909, po dvouleté nepřítomnosti, se Od opět objeví s kufrem údajně plným zbraní a slibem, že zachrání Tru od monster, které jsou na cestě k ní. Ale je to Od, která vypadá něco jako kdyby jí něco pronásledovalo. A když sestry hledají svou matku, cesta je zavede k Leeds Devil (pův. název), noční bestii, která v středoatlantických státech vyvolává spoušť. Tru tak zjišťuje zvláštnost, že ona a její sestra - i přes svou temnou minulost a obyčejné vnější okolnosti - mohou mít opravdovou magii. (Anotaci překládala Alex, za případné chyby se omlouvám.)


Odd & True mi přijde jako neskutečně originální a zajímavá kniha. Nejen kvůli nádherné obálce nad kterou už pár týdnů slintám, ale anotace mi zní jako ráj v očích. Jakmile se odvážím a konečně se nachystám koupit něco z bookdepository, tahle krasavice bude první v mém košíku! (Samozřejmě, taky bych si musela vyhranit pár dnů volna, protože přeci jen čtu v angličtině pomaleji, ale... It's worth!)


Šest vran - Leigh Bardugo

Šest vran (Šest vran, #1)Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku, pohybující se neslyšně jako stín. Dívku, využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?


Šest vran - pravděpodobně nejvíc propagovaná kniha, na kterou neustále narážím. Všude. Ve výlohách knihkupectví, facebooku, instagramu, recenzích, blozích, všech míst, kde se objevují knihy. Tudíž moje zvědavost na tuto nádhernou bichli jen vzkvétá a tak (nehledě na cenu) si jí snad brzy pořídím. Už jen hodnocení na goodreads mě k tomu nutí!


Tažení do Tearlingu - Erika Johansen

Tažení do Tearlingu (Královna Tearlingu, #2)Kelseu Glynnovou, mladou královnu Tearlingu, čeká výzva, jaké dosud nečelila. Poté, co Kelsea zkřížila plány sousední země Mortmesne a její nebezpečné Rudé královny, je její vlastní země pustošena krvavou invazí. Zatímco je cizí armáda každým dnem blíž a blíž, Kelsea naváže díky magickému královskému safíru kontakt se ženou jménem Lily, která žila před mnoha lety – a jejíž osud je s Kelseou svázaný víc, než si umí představit.


Tažení do Tearlingu je druhý díl série Královna Tearlingu. Právě proto, že jsem nedávno dočetla první díl, víc, než jen ráda bych se pustila do čtení toho dalšího - příběh mě skutečně baví a o to víc hrdinka, která se konečně vymyká veškerým představám hlavních ženských postav. Uvidíme, uvidíme. V knihovničce by se mi dobře vyjímala, tak snad se tam ocitne brzy.


Četli jste nebo si přejete některou z těchto knih?






-A.

2 komentáře:

  1. Šest vran možná taky vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šest vran už mám doma a veľmi sa na knihu teším. Od autorky som čítala zatiaľ len prvý diel z Griša trilógie a to sa mi celkom páčilo. Všetci vravia, že toto je oveľa lepšie.
    Druhý diel Tearlingu bol tiež fajn. Ja som už vlastne prečítala celú sériu, ale doteraz z toho mám zmiešané dojmy. Tieto knihy idú rozhodne mimo toho, čo je typické pre fantasy, dystopiu... vlastne všetko. Autorka si písala, ako sa jej chcelo a zdá sa, že sa jej to aj vyplatilo. No stále som nespokojná s niektorými vecami. :D

    OdpovědětVymazat