neděle 4. února 2018

Měsíční shrnutí: Leden 2018

Ačkoliv, bych si za tak dlouhou pauzu zasloužila spíš pohlavek než cokoliv jiného, konečně tu po delší době je nějaký ten článek, byť trochu mimo rubrikový! :)



V lednu jsem si pořídila strašně velkou koupu knih, mnohem víc, než jsem vůbec počítala.
Vzhledem k tomu, že mě začala svědět kapsa, kterou jsem měla ještě penězi naditou od Vánoc, jsem nakonec valnou většinu rozfofrovala za knížky (překvapivě, hihi).


Začněme tedy těmi, které jsem si pořídila, celkově je jich čtrnáct:

Divotvůrce, Možná jednou, Tažení do Tearlingu, Láska v prachu hvězd (jediná výměna), Říše bouří, Píseň zimy, Druhá stříbrná kniha snů, Líbali jsme se, Poušť v plamenech, Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavander, Jednou ano, dvakrát ne, Chvíle před koncem, Sníh nebo popel, Zpovědi podezřelé.


(původně měla být fotka, ale ať žije špatné světlo, jej!)




K nim zároveň můžu přihodit i ty, které mi byly zaslány k recenzi - a na které brzy také recenzi napíšu - jedná se o Osud Tearlingu a Dívku na kusy. Recenze budou v průběhu příštího týdne.


Konečně, dostáváme se k přečteným knihám. Na začátku ledna jsem si dala jasný limit, který chci stihnout. Loni jsem začínala až v září - tudíž skutečně pozdě a stanovila si limit - 69 knih, který jsem tuším nepatrně překročila a přečetla jich okolo 74.

Letos jsem se rozhodla o stovku navýšit a vzhledem k tomu, jak mi to zatím jde i spolu s učením, jsem si jistá, že tohle číslo překonám. 169 knih je limit a už za leden se mi jich podařilo přečíst neuvěřitelných 42. Upřímně, pořád nechápu, jak jsem to mohla stihnout vzhledem k tomu, jak moc jsem se za poslední tři týdny učila, ale zvládla jsem to.

Přikládám souhrn všech knih a teď se pustíme to těch NEJ-.




Říše bouří (Skleněný trůn, #5)Nejlepší kniha


Strašně dlouho jsem přemýšlela nad tím, kterou knihu sem zařadím, protože jsem jich přečetla takovou spoustu, že vybrat z nich nejlepší bylo prakticky nemožné. Dokud jsem si nevzpomněla na tuhle krásku, která se stala jednou z mých prvních knih, kterou jsem si pořídila po Vánocích.

Příběh Aelin a Jeřába miluju celým svým srdcem a podobně jako většinu ostatních fanoušků série Skleněného trůnu mě závěr tohoto dílu málem dohnal k šílenství. Maasová je jednoznačně moje nejoblíbenější spisovatelka (spíše jedna z několika), ale skutečně nenávidím její konce, kdy si chcete vyrvat všechny vlasy z hlavy, o to víc, když víte, že na další díl budete muset zase přes rok počkat. Uch.



Nejhorší kniha
Život jedna báseň (Slammed, #1)


Tak zrovna nad propadákem měsíce jsem nemusela přemýšlet příliš dlouho. Protože jsem už dlouhou dobu chtěla číst něco od C. Hoover, v lednu jsem si dala maraton všech jejích přeložených knih v čj. Hořké. To. Zklamání. Život jedna báseň byla skutečně tou nejvíce nudnou, klišoidní knihou, jakou jsem kdy četla, beze srandy. 

Buď, nebo mi jednoduše knihy plné zakázané romantiky už lezou krkem. (Pozn.: Musím tu teorii vyzkoušet, hehe.)





Největší překvapení
Pomsta & rozbřesk (Pomsta & rozbřesk, #1)
Nikdy jsem nebyla fanynkou Šeherezády - o to víc, když jsem poprvé v televizi objevila onu stejně pojmenovanou telenovelu. O téhle knize jsem se doslechla naprostou náhodou a stejně jsem se do ní zamilovala. I přes tu nešťastně zpracovanou obálku.

Příběh plný dobrodružství, tajemství a lásky dokáže uchvátit mnoho lidí. O tom svědčí třeba i její hodnocení na Goodreads.






Nejoblíbenější postava
Divotání (Šepotání, #2)
Ani tady jsem nemusela váhat příliš dlouho. Pokud jste si všimli v souhrnu všech knih, snadno jste mohli uhodnout, že jsem v lednu dočítala postupně celou sérii Šepotání. Není proto divu, že se zrovna v téhle části objevuje její hlavní postava - Morfeus. Nejdokonalejší, nejďábelštější, nejmůrovatější postava, kterou naprosto zbožňuju a především jen kvůli němu jsem sérii dočetla celou. 

(Fakt, kvůli němu to za to stojí!)





Tak a to je pro tento měsíc vše! Jak to bylo u Vás? Jak jste stíhali číst? 
Máte to stejně jako já u knih výše?

Mějte se pohádkově!



-A.

2 komentáře:

  1. Vážně jsi přečetla tolik knih? Tak to nechápu :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečetla, sama furt nechápu jak, ale překvapivě si je i všechny pamatuju. :D

      Vymazat