sobota 31. března 2018

Minirecenze: Intriky na dvoru sultána

Po tak dokonalé knize jako je Poušť v Plamenech, kdo by odolal pokušení a nepřečetl si druhý díl? I když do knihovničky nepasuje dvakrát dobře (doufám, že cooboolíni znovu obálku měnit nebudou!), je to ten poslední důvod, který by vás měl od knihy odradit. Je se nač těšit. Tak se pohodlně usaďte - začínáme.




Výsledek obrázku pro traitor to the throne

Mnozí po překvapivých ohlasech na Poušť v plamenech doslova počítali vteřiny do doby, než vyjde druhý díl. Patřila jsem mezi ně a i když jsem si na druhý díl pár dnů počkala, byla jsem knihou nadšená.

Výsledek obrázku pro rebel of the sands amani fanartAmání už mnohokrát unikla smrti a konec prvního dílu nebyl výjimkou. Jin odešel kamsi pryč, problémů začíná přibývat a stejně tak i starostí, které povstalci mají. Zdá se, že je jim sultán v patách. A oni ani netuší, jakou mají pravdu.

Nemusíte se bát, že byste se do Zrádce trůnu nemohli začíst. Dynamický, akční a bojem nabitý začátek vás přesvědčí o tom, že celá tahle kniha bude neuvěřitelným zážitkem. O to více autorku obdivuji, protože se jí podařilo vměstnat do všeho toho bojového zmatku i krátké připomenutí toho, co se stalo v minulém dílu. Pokud byste tedy podobně jako já měli děravou paměť, nemusíte znovu číst první díl, ale jednoduše se pustit do tohohle.

Zvraty, odhalení ani mnoho tajemství zde samozřejmě nechybí. Doporučuji si občas během čtení změřit plus - mohlo by se stát, že byste při něčem mohli být tak šokováni jako já (obzvlášť, až se dostanete na konec), že to s Vámi jednoduše sekne. 

Výsledek obrázku pro traitor to the throne fanartNa zápletku si nedokážu stěžovat. Kniha dobře navazuje, konec není extrémně otevřený, ale navnadí na přečtení dalšího dílu. Autorka dobře využívá všechny své nápady a vyžívá se v perfektním načasování.

Dokonce i psaní autorky si zamilujete. Poutavé, napínavé a strhující čtení vás pohltí a nepustí, dokud knihu nedočtete. Používá jednoduchý styl, nijak výrazně se nezaměřuje na detaily, ale umí skvěle naladit atmosféru. Samozřejmostí jsou i exotická slova, na která jste si mohli zvyknout v Poušti v plamenech. Zde je jich mnohem více, takže doporučuji si jich pár vyhledat, abyste nepřišli o nějaký důležitý knižní detail.

Za sebe si nemohu knihu vynachválit. Čekala jsem mnoho a dostala jsem ještě více. Jediným detailem, který mi vadí je změna obálky - protože do celkové série nebude teď Zrádce trůnu zapadat, ale to už je věc nakladatelství. 

Pro mě byl Zrádce trůnu úchvatný zážitek, na který dlouho nezapomenu. Možná jej předčí jen třetí díl! Doporučuji.

5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros mediaOriginální recenzi najdete ZDE.


3 komentáře:

  1. Túto sériu mám rozhodne v pláne, takže sa teším na prvý aj druhý diel, len si ich najskôr budem musieť kúpiť, takže treba šetriť :D Každopádne som rada, že druhý diel vyšiel a verím, že prekladu sa dočkajú aj zvyšné časti (neviem teda koľko diela séria to je :D ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trilogie (zase! :D), každopádně osobně se pustím do třetího dílu asi v aj, protože se mi nechce čekat na překlad. Ale vážně stojí za to, je to parádní fantasy. :D

      Vymazat
  2. Tak to jsme na to zvědavé, teprve se na sérii chystáme a vypadá to opravdu slibně :-)

    OdpovědětVymazat