sobota 21. července 2018

On my Wishlist #37

 Jedná se o týdenní projekt s cílem každou sobotu zveřejnit článek s několika knihami, které jsou na vašem knižním wishlistu. Projekt je od Book Chick City.





A knižní TBR list stále a stále narůstá, ať už je to vinou knih, které vyjdou v ČJ nebo těch, které si chci přečíst v originále - tedy, pouze ty anglické. Dneska tu máme výhradně tři anglické knihy, na které se chci zaměřit v budoucnu a kdo ví - třeba zaujmou i vás. :)

The Wicked King (The Folk of the Air, #2)Through the White WoodAll of This Is True

The Wicked King - Holly Black

The Wicked King (The Folk of the Air, #2)
Nakonec jsem se rozhodla kvůli výskytu spoilerů anotaci nepřekládat, proto jednoduše řekněme, že jsem si knihu The Cruel Prince zamilovala celým svým srdcem. Zápletka možná nepatří mezi ty nejoriginálnější, ale má co nabídnout, ať z postav, zajímavého světa, plottwistů a ano, i zápletky. Celá kniha je jedno ohromné překvapení a zaslouží si pozornost, kterou dostala.

Proto, jakmile jsem dočetla první díl, jsem si automaticky šla zjistit, kdy se dočkám toho druhého. 9. ledna příští rok, bohužel. Ale věřte mi, že se nemůžu dočkat. Protože podle anotace to zní ještě líp než první díl!


Through the White Wood - Jessica Leake
Through the White Wood
Katyina síla zmrazit čehokoliv se dotkne, z ní udělala vyhnance v její vesnici. A když ztratí kontrolu nad svou mocí a nehodou zabije několik vesničanů, je vyhnána do paláce děsivého prince Sashy v Kievu. K jejímu překvapení zjistí, že Sasha je stejný jako ona - s jeho zvláštním talentem, který vytváří oheň. Namísto trestu nabídne Sasha Katye přátelství a šanci na přijetí svojí síly namísto toho, aby se jí bála. Ale za zdmi Kievu, Sashovi nepřátelé seskupili jejich vlastních lidí, kteří umí ovládat samotnou zemi. S mocí, která může ovládnout moc, se nezastaví, dokud nezničí vše. Katya i Sasha chtějí armádu zastavit, dohromady jsou jejich síly děsivou zbraní. Ale když se nepřátelé přiblíží, zanechávajíc za sebou zkázu, bude oheň a voda stačit na záchranu světa? Nebo ztratí vše, co je jim drahé? (Amatérský překlad)

O existenci téhle knihy bych ani nevěděla nebýt Fairylootu, který jednu z knih autorky (Beyond a Darkened Shore) přidal do balíčku a já se do ní naprosto zamilovala. Což samozřejmě vedlo k tomu, že jsem chtěla vidět, co dalšího autorka napsala. Tahle kniha sice opět vychází až příští rok, ale velmi se na ní těším. Ačkoliv mi její námět nepřijde až tak skvělý jako u BaDS, pořád to zní moc slibně.

All of This Is True - Lygia Day Peñaflor

All of This Is TrueMiri Tan milovala knihu Undertow jako kdyby byla živá bytost. Takže když ona a její přátelé šli na podepsání knihy, aby střetli autorku, Fatimu Ro, vymysleli plán, jak se k ní dostat blíž, i když by to teď její přátelé nepřiznali. Co se týče Jonaha - Miri ví, že nic z toho nebyla chyba Fatimy. 
Soleil Johnston se jednou chtěla stát spisovatelkou. Když ona i její přátelé začali trávit čas s jejich oblíbenou autorkou, Fatimou Ro, nemohla uvěřit svému štěstí - obzvlášť, když s nimi začal trávit čas také Jonah Nicholls. Nyní, když se ohlédne zpátky, Soleil nemůže uvěřit, že nechala Fatimu, aby s ní a Jonahem tak manipulovala. Nemůže uvěřit tomu, že se nechala použít do knihy. 
Penny Panzarella byla více než materialistická party holka, o které si všichni v Grahamské škole mysleli, že byla. Zoufale chtěla, aby to Fatima Ro viděla a všimla si šance, když Fatima dívky požádala, aby se k ní chovaly normálně. Kdyby jen věděla, co se stane, když se Fatima dozvěděla Jonahovo tajemství. Kdyby jen věděla, že čára mezi fikcí a pravdou byla více komplikovaná než si uměly představit.

Tahle kniha je v mých očích jeden velký otazník, který jsem si předsevzala rozlousknout. Zní totiž naprosto skvěle a záhadně. Už při čtení anotace se vás mozek zamotá a proto očekávám od knihy, že bude stejná. Sice nepatří mezi úplně nejlépe hodnocené knihy, ale zní velmi zajímavě. A co víc - pro ty, kteří neholdují čtení v cizích jazycích - bylo už oficiálně potvrzeno, že tuhle knihu vydá české nakladatelství Cooboo! Takže honem, začněte šetřit drobáky, ať se na tuhle krásku můžete připravit!

A to je pro dnešek vše! Jaké knihy se vám líbily? Co vy máte na svém Wishlistu? :)



1 komentář: