sobota 21. ledna 2017

Co nového v knihovničce? #15

Opět jsem porušila svoje předsevzetí - nepořizovat si žádné další knížky, alespoň nějakou dobu. (Ne, že by to bylo nějak překvapující, ale...) Udělala jsem to hned dvakrát. Zhřešila jsem, sakra.

Ale je pravda, že z těch knížek mám stejně větší radost - rozhodně víc, než bych si to vyčítala. Taky mi přišly nějaké recenzní výtisky, tak to vezmu rovnou společně ^^


Jako první se mi tu krásně sešel první a čtvrtý díl série Měsíční kroniky od Marissy Meyer. První mi přišla Winter na recenzi, ale když jsem byla naposledy ve městě a měla hodně času... Zašla jsem jen tak nakouknout do knihkupectví, jako to občas dělám. (Určitě nejsem sama, že?) Tam jsem strávila dobrých dvacet minut, ale mimo toho jsem také objevila skrytý poklad: Cinder, první díl téhle série. Ne, že bych ji už nečetla. Měla jsem ji jednou půjčenou z knihovny a snažila se ji přečíst, ale tehdy mě moc nechytla a nakonec jsem ji vrátila nedočtenou. Když už mám ten čtvrtý díl a opravdu se na celou tu sérii těším, tak jsem po ní jednoduše skočila, bez váhání. Kdykoliv jsem se na ni totiž dívala po internetu, nikde ji neměli. Asi jsem měla opravdu veliké štěstí, že se mi ji takhle podařilo sehnat, jej! 


Při návštěvě knihkupectví jsem koukala na Šťastně až na věky, ale nakonec jsem sáhla po První. Doma jsem už měla předchozí díly - Selekci, Elitu a nakonec i následující Dědičku Dceru. Nedokončených sérií mám pořád celkem dost a nemám to úplně ráda, takže jsem byla skutečně šťastná za možnost si doplnit alespoň jednu mezeru. 

Tam, kde ji našli jsem dostala na recenzi, která už je hotová - v případě zájmu si ji můžete přečíst tady. Od Kimberly McCreight jsem už četla jinou knihu, Případ Amelia. V první chvíli jsem si ani neuvědomila, že je to knížka od stejné autorky - ale když jsem si toho všimla, dost mi to přidalo na zájmu. Upřímně řečeno, vůbec toho nelituju. Čtení jsem si moc užila.

Jako poslední tu mám žhavou novinku z nakladatelství CooBoo - Čáry života od Veronicy Roth. Nemůžu říct, že bych se těšila od úplného začátku jako ostatní, podle anotace se mi to moc líbilo a svojí zvědavost skutečně zapřít nemůžu, haha.

Už jsem ji stihla rozečíst a můžu říct, že se mi líbí. Je dost čtivá, ačkoliv bych jí už na začátku pár věcí vytkla. Vypadá dobře - uvidíme, co z toho bude. Zatím totiž nemůžu říct, že bych byla vyloženě unesená, v některých ohledech při čtení celkem plavu - ale rozhodně mě to baví.


Knížek budu mít brzy víc, protože jsem si ještě okolo nového roku objednávala z Buxu, takže určitě ještě novinky budou. Vlastně už dávno být měly - z nějakého důvodu tentokrát vyřízení trvalo déle, než jsem předpokládala a tak se to trošičku protáhne, protože si balík půjdu vyzvednout až někdy příští týden. Musím se ale přiznat, že se na něj skutečně těším ♥

5 komentářů:

  1. Nádherné úlovky, Měsíční kroniky jsou super, snad tě Cinder a další díly chytnou víc, než když jsi je měla z knihovny (ne, že bych to neznala, půjčené se čtou prostě hůř). :) A Kiera Cass, to je tutovka, jen ty Čáry života za mě teda e-e, ale já nenašla zalíbení v Divergenci, tak asi nejsem to správné publikum. Ale co já vím, třeba se jednou začtu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě tedy Čáry života a Tam , kde ji našli. Obě jsem měla dnes v ruce, nicméně vyhrál Hjorth a Rosenfeldt :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mit na recku ctvrtej dil a jit si koupit teprv prvni se mi nastesti jeste nestalo :D to mas co delat :) cary mi ted taky prisli, dneska jsem rozecetla. A celou serii selekce uz maam prectenou a vim ze to neni vseobecne zadna bomba ale me se to jako oddechovka moc libilo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné kousky! V nejbližší době se chystám na Winter, Měsíční kroniky mě pohltily :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé Cinder a Winter rozhodně schvaluji všema deseti. Ty by neměli chybět k knihovně žádného milovníka retelingů. :)

    OdpovědětVymazat