středa 4. října 2017

Knižní deník | Skleněný trůn v gifech: Korunní princ, KORUNNÍ PRINC!

Po knize Skleněný trůn jsem toužila už dlouho. Ale vždycky mi do jejího přečtení něco vlezlo - nedostatek času, peněz, jiná rozečtená kniha... Když tu náhle jsem konečně před dvěma dny dostala to, co jsem celou dobu chtěla - volnou ruku nad výběrem knihy. A tak jsem víc než ochotně začala číst právě tuto.

Čtěte na vlastní nebezpečí, pokusím se nespoilerovat, ale... jeden nikdy neví.

Jak vše začalo?  Knih, které jsem nepřečetla je už doma příliš málo. Některé bych musela přečíst aniž bych si pamatovala první díl, některé se mi vůbec nelíbí, některé se hodí jen na určité chvíle a některé tu mám jen... Proč vlastně? A tak jsem konečně vzala svůj osud do rukou a získala Skleněný trůn. Jde se číst!



V posteli. Hmmm. Ta obálka. Zajímavé. Následuje pečlivé prozkoumávání obálky, písma a vzhledu. Nádherná kniha, skutečně. Jediná škoda, že je to paperback. Ale jinak...



Začátek knihy. Cel- waaaait. Co. To Je. Za. Jméno? Jak se to vyslovuje? Napodobuje výslovnost až tak, že to zní jako "cerálie". Nope. To asi nebude úplně správné.



A dostáváme se k nejlepší části knihy. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ. Korunní princ...




Celeana, Dorian a Chaol - vrah, princ a kapitán stráží. No není tohle roztomilá skupinka? O to víc, když je Dorian prakticky její zaměstnavatel a Chaol nadřízený. No, jsem zvědavá, jak se to mezi nimi vyvrbí.



Přichází turnaj! A spolu s ním banda špinavých, odpudivých soupeřů včetně Parchanta s velkým P na začátku slova. Mimo ošklivých začátků, pádů, bolesti, hádek, tajemství, je Celeana v pořádku - zatím. Ale tajemství přibývá a není tedy divu, že děj Skleněného trůnu připomíná během chvíle talíř pořádně zamotaných špaget.



A přichází i první smrt. Nikdo netuší, co se děje, těl přibývá a konec turnaje se blíží. Celeana se pomalu a jistě dostává na kloub tomu, kdo je vrahem a vztahy mezi ní a ostatními jsou jen a jen lepší. Vážně. Tuhle knihu musíte milovat.



A stejně jako každý začátek, nastává i konec. Zanechal mě bez dechu, plně natěšenou na další díl a co víc, Skleněný trůn patří rozhodně mezi jedny z mých nejoblíbenějších knih!




Tak zase příště!



4 komentáře:

  1. Skleněný trůn... a co teprve další díly! To je teprve jízda, s každým dalším lepší a lepší. Jsem u konce Říše bouří a je to pecka, miluji Sarah J. Mass a její série dvojnásob. ♡♡♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně začínám číst třetí, ale naprosto souhlasím, je to úchvatná série :D O to víc se těším na dvůr růží a trnů, strašně mě to láká!

      Vymazat
  2. Dvůr je neskutečný a krásný. Zvláště tedy druhý díl je něco úžasného. O to horší je pak ale čekání, než nás vydají ACOWAR. Takže určitě do toho běž, nebudeš litovat. ♡

    OdpovědětVymazat
  3. Já Skleněný trůn naprosto miluju - myslím, že můj proces "propadnutí téhle knize" vypadal celkem podobně jako v tvém případě.
    Pěkný a hlavně trefný článek :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat