pátek 23. září 2016

On My Wishlist #34


Jedná se o týdenní projekt s cílem každou sobotu zveřejnit článek s několika knihami, které jsou na vašem knižním wishlistu. Projekt je od Book Chick City.


Arieluma! Protože je znovu víkend a s ním přichází i sobota caturday, vracím se s další trojicí knih v rámci On My Wishlist.


Gaston Leroux - Fantom Opery

Krásná zpěvačka Christina má dva nápadníky. Jedním z nich je přítel z dětství Raoul de Chagny a druhým jakýsi tajemný hlas, kterého dívka považuje za Anděla hudby. Jenže krásný cherub existuje jen v její mysli. Ve skutečnosti dívka okouzlila tajuplného a mstivého fantoma opery.

Dnes začnu knihou, po které toužím už nějakou dobu - Fantomem Opery. Nedělá mi jakýkoliv problém se přiznat, že mám Fantoma opravdu ráda. Vlastně jsem... tak trošku posedlá. Hodně posedlá Vážně jen trošku. Od doby, co mi onehdy byla ukázána jedna scénka z filmové adaptace... Propadla jsem opravdu hluboké lásce k celé té záležitosti, takže toužím i po přečtení knihy. Snad se mi ji teď už brzy podaří sehnat a přečíst!


Francesca Zappia - Uvnitř mé hlavy

Alex je „divná“, alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom má jen vlasy červené jako kečup a fascinují ji živí humři v nádrži supermarketu, trpí paranoiou, že ji pronásledují komunisti nebo že jí někdo otrávil jídlo. Trpí totiž schizofrenií a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, jedinou její jistotou je mladší sestra Charlie a Kouzelná osmička, dětská hračka, se kterou se často radí. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, aby měla jistotu, že nejsou jen jejím přeludem. Za přelud považuje nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy. Nevymyslela si ho náhodou? Proč by zrovna on měl mít o její společnost zájem... Hořkosladký debutový román o síle opravdového přátelství a lásky, při kterém se budete smát. Pro fanoušky Rainbow Rowellové!

V tomhle případě jsem byla okouzlená obálkou, zbytek už šel ruku v ruce. Uvnitř mé hlavy byla na mém „těšink-seznamu“ už nějakou dobu před vydáním u nás - zatím jsem si ji ale také nesehnala, třebaže bych i ráda. Ačkoliv se v poslední době YA knih už trošku obávám, jsem jako závislá. Stejně po nich svým způsobem bažím, protože občas opravdu potřebuju nějakou jednoduchou četbu, u které bych si mohla odpočinout. 


Jennifer Probst - Hledání podmanivé lásky

Gen MacKenziová má před sebou nejšťastnější den svého života, svou svatbu. Anebo se o tom alespoň snaží přesvědčit. Jak se vlastně stalo, že z jejího dokonalého snoubence, úspěšného lékaře a jejího šéfa, stal manipulativní sobec? Když Gen čeká v kostele na okamžik, než bude muset projít uličkou k oltáři, poslechne náhlý impuls a místo do manželství skočí z kostelního okna – přímo do náruče Wolfa, svého nejlepšího přítele. Od doby, co se zasnoubila, se s Wolfem odcizili, ale jejich společný útěk je sblíží rychleji, než by si pomysleli. Brzy si uvědomí, že jejich vztah přerůstá v něco víc. A potom už nebude cesty zpět... Gen i Wolfe si svého kamarádství cení nade vše a díky minulým traumatům vědí, že ztráta přítele by byla nenahraditelná. Jak ale odolat přitažlivosti, která je k sobě táhne velmi neplatonickým způsobem?


A když už jsme u té jednoduché četby na odpočinek, ještě u ní taky zůstaneme. Při projíždění předprodeje na Buxu jsem totiž našla i tuhle knihu - Hledání podmanivé lásky. (Ten název je zvláštní... Anebo jsem jediná, komu to tak přijde?) 
Je to asi pár měsíců zpět, co jsem od Jennifer dočetla Manželskou smlouvu, která se mi opravdu hodně líbila. Bylo to svěží a vtipné, což je přesně ideální kombinace na odpočinek. I proto sázím i na tuhle novinku, která mě (Na rozdíl od dalších jejích knih v téhle řadě) dějově i zaujala. Nemám od toho žádná velká očekávání, ale věřím, že se u čtení určitě pobavím. 


Co vaše knižní přání?
Můžete mě inspirovat v komentářích ^^

11 komentářů:

  1. Mně se Uvnitř mé hlavy docela dost líbilo, rozhodně patří podle mě mezi ty lepší YA knihy. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Podle mě to rozhodně vypadá zajímavě - a protože mám s hlavní hrdinkou takový pocit... spojení, chtěla bych to zkusit :D Díky moc za komentář :)

      Vymazat
  2. Jéé, to je fajn nápad na článek :) Já si knížky, které bych si chtěla přečíst zapisuju na papír, ale možná, že kdybych je napsala do článku, s jejich přečtením bych byla úspěšnější :D

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro osobní účely je to taky výhodný článek - kdyby se ti ten papír někam ztratil, máš to pak na blogu :D (Mluví z vlastních zkušeností xD) Díky moc za komentář :)

      Vymazat
  3. Fantom opery je po filmovém shlédnutí můj best film ever!! Jsem z něho úplně paf :D Dokonalost sama :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě! ♥ :D Díky moc za komentář :)

      Vymazat
  4. Nijako ťa nechcem odrádzať, ale mne osobne sa Made you up absolútne nepáčilo. Prišlo mi to ako veľká zlátanina milión iných YA a stále som mala pocit, že však toto som už niekde čítala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tenhle pocit už jsem si v případě YA tak trošku zvykla :D Ale i když si pak říkám, že právě na ten pocit dojde a že budu asi zklamaná, stejně jdu a pustím se do další YA knížky, protože jsem nenapravitelná xD Tak uvidíme :D Díky moc za komentář :)

      Vymazat
  5. Uvnitř mé hlavy je super knížka, byla jsem mile překvapena, jak moc dobrá byla, když vezmeme v potaz, že patří do žánru YA.

    Já bych si v blízké době ráda přečetla Skleněný trůn. Už to tak dlouho odkládám... :D
    Ohněm políbená

    OdpovědětVymazat
  6. Celkem mě zaujala knížka Uvnitř mé hlavy. Má moc zajímavý námět. :) Až dočtu Sedmilhářky, určitě se do ní pustím. Moc děkuji za tip. :) krásný článek ♥ www.fifoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Mňa úprimne nič z toho neláka, no možno som zatvorená možnostiam, lebo chcem už konečne prečítať to obrovské množstvo kníh, čo som nakúpila a ešte ani neotvorila :D

    Viallen z http://all-dreams-are-real.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat