středa 8. listopadu 2017

Filmovo-seriálový koutek | Filmové tipy #2

 Ahoj, ahoj! Dneska se podíváme na "novinku" ve filmovém světě - přesněji o film, který přišel do kin na podzim 2017. Jedná se o film To. Druhým filmem bude méně známý horor - Nevěsta.








To
Výsledek obrázku pro it poster
Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími.


Film To je zkrátka klasika. Filmová verze podle knihy od Stephena Kinga byla natočená již v devadesátých letech, ale... upřímně, mě vůbec nenadchla. Přeci jen, v té době stála většina rádoby děsivých scén za prd, krev vypadala jako zředěný kečup a klaun jako zlatíčko s kterým bych si hodila i selfíčko (záměrný pokus o rým a žert, uhm...).

Příběh vypráví o skupince dětí - z nichž každý je svým krásným způsobem jedinečný. Bill, Ben, Bev, Richie, Eddie, Mike a Stan. Každý z nich má jiný charakter, přesto je ale spojuje pevná linie přátelství a zároveň hledání mladšího brášky jednoho z členů skupiny - Billa. Jeho bratr Georgie totiž za záhadných okolností zmizel a postupně tak i další děti ve městě. Nikdo neví, kam zmizely. Nikdo neví, co se s nimi stalo. Ale to se brzy změní.

V novém podání bylo vidět, že si dali s natáčením filmu skutečně práci. Vše vypadalo skutečně, nechutně, bylo tam i pár částí, kdy jsem se pořádně lekla, ale přesto mi film nijak velký strach nenahnal.
Potěšily mě dobré výkony dětských herců a výkon samotného a legendárního Pennywise. Jeho tvář je legendární, skutečně, v maskérně ho dobře pojali a konečně mi nepřipomíná chabou kopii reklamy na Mc Donalds.

Trailer na film mě zaujal už při prvním shlédnutí, od té doby jsem také netrpělivě čekala na to, až film bude v kinech. Stephen King je mojí srdcovou záležitostí a stejně tak i jeho zfilmovaná díla - To v tomhle případu nezklamalo a nabídlo mi příjemný relax.

Zdůraznit dále musím, že jde jen o první část filmu a na druhou se snad budeme moct těšit na konci roku 2018 nebo v roce 2019. Už aby to tu bylo!  Film doporučuji!

4/5






Nevěsta

Výsledek obrázku pro the bride poster
Jediná věc, která dělí Nasťu a Ivana od svatby, je požehnání ženichových rodičů. A tak Ivan svou milou veze k jeho rodině, která žije v malém, téměř opuštěném městečku. Nasťa plná očekávání ale netuší, že začne všeho brzo litovat. Hned po příjezdu Ivan zmizí, jako by se vypařil, a budoucí nevěsta obklopena jeho podivným příbuzenstvem začíná tušit, že vše není úplně v pořádku a že na únik je zřejmě příliš pozdě...


Nevěsta pro mě byla poněkud náhlým a zajímavým filmem o kterém jsem se doslechla pouhou náhodou - díky trailerům na youtube. Už podle plakátu jde totiž poznat, že jde o ruský film a ten u nás zatím ještě vysílán nebyl.

Nevěsta vypráví příběh o mladičké Nastě a Ivanovi, kteří se mají vdávat. Jsou zamilovaní a šťastní a jediná věc, kterou potřebují je požehnání. Oba proto odjedou za Ivanovými rodiči, z kterých se už na první pohled vyklubou zvláštní lidé. Nasťa už v prvním dni vidí přeludy, je zmatená a do toho Ivan kamsi zmizí a neozývá se. Všechny odpovědi leží v minulosti a právě tam se je Nasťa vydá hledat.

Trailer na samotný film mi téměř ironicky přišel mnohem děsivější než samotný film. Jde o dobrý výběr scének, hezky to osvětlí námět filmu. Naláká.

Jde o horor se zajímavou zápletkou, jen co je pravda. Postavy jsou zvláštní, Nasťa upřímně někdy trošku natvrdlá, ale to by jinak horo skončil moc brzo. Můžete se těšit na pár pořádných zvratů a zjištění, stejně jako na nechutných scén (jedna z nich je myslím v traileru, fuj!). Ale i když nejde o nějak úchvatný horor, rozhodně nejde o nejhorší, co jsem viděla. Slabý průměr, možná mírný podprůměr.

2,5/5





Jak se filmy líbily Vám? Popřípadě, zkusíte nějaký z nich?
-A.



2 komentáře:

  1. Na To jsem byla v kině, jelikož knihu miluji. Film nebyl špatný, ale pár věcí mi vadilo. Jinak nemám problém ani s první verzi, podle mě povedena, když se vezme v úvahu, jak je film starý. Bohužel většina zfilmovanych Kingovych knih jsou braky :-/
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé tipy :) Docela bych chtěla vidět film To, doufám že to není až moc strašidelný, nerada se lekám :D

    OdpovědětVymazat