neděle 25. února 2018

Filmovo-seriálový koutek | Filmové tipy #1

V dnešním díle se zaměřím na dva nové filmy, přesněji, horory. Jedním z nich bude neúnavně děsivá vraždící panenka posedlá démony - Annabelle 2: Zrození zla, druhým hororem bude zajímavý film o děsivém domě, v hlavní roli s Belle Thorne, Amityville: Probuzení. Jak se mi oba filmy líbily?




Výsledek obrázku pro annabelle 2 plakátAnnabelle 2: Zrození zla

Annabelle 2 : Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek.




Už první díl této "série" byl nářez. O tom se může přesvědčit každý, který z něj viděl alespoň hodinu. V tomto díle se ale vrátíme zpět čase - zpátky o cca 60 let. Jak se zdá, tvůrci hororů prostě zbožňují zasazení příběhů do této doby - stačí se podívat na fenomén V zajetí démonů nebo pár dalších jiných hororů. A upřímně, má to rozhodně svoje děsivé kouzlo.

Představte si žít v době bez internetu, v době, kdy byla v domě pevná linka a občas ani to ne. Právě to dává celé věci o to větší realističnost, protože hrdinové zkrátka mají o dost omezenější věci na to, jak se zachránit.

Ale, vraťme se zpátky k příběhu. Děj se točí - jak jinak - kolem panenky, Annabelle. Jde o překrásnou ruční práci dřívějšího výrobce panenek, který ale rozhodně neměl tušení, k čemu jeho umění bude sloužit. Annabelle totiž funguje jako schránka pro démony a zlé duchy. A jakmile se jednou dostane ven ze svého vězení, nepřestane ničit, dokud za to někdo nezaplatí. V tomto díle se setkáme se skupinou sirotků a jeptiškou, kteří se přestěhují do jednoho domu na venkov. Tu možnost jim poskytne majitel toho domu, který tam žije pouze se svojí dcerou a oni té příležitostí využijí.

Mezi sirotky najdeme dívky nejrůznějšího věku - jedna z nich se ale liší. Je zraněná, nemůže úplně chodit a právě ona se stane prvním člověkem, kterého si zlý duch vybere jako nejslabší článek.

Osobně jsem si film dost užila. Už při první Annabelle jsem se docela bála - panenky a děti rozhodně nejsou můj oblíbený námět hororů! - ale zvládla jsem to. U tohoto druhého jsem se bála možná o trošku méně, přesto mi dal film kvalitní zážitek, kterého nelituju. Byly tam i lekačky, kterým jsem se jen zasmála, ale... Jednu scénu mám stále vyrytou v paměti a faktem je, že brzy na ní nezapomenu. Za sebe doporučuji!

4/5




Amityville: Probuzení

 Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná.


Dobře, co se týče Amityville jako takového, první zmínka o tomto městě přišla již v prvním dílu série V zajetí démonů. Hlavní hrdinka Lorraine zde zmiňuje toto město spojené s jedním případem posedlého muže, který zabil celou svojí rodinu. Údajně ho k tomu přiměl samotný dům, ale ta věc brzy upadla v zapomnění...

O několik desítek let později se do toho samého domu vrátí život - nastěhuje se sem Belle s její matkou a dvěma sourozenci - mladší sestrou Juliet a starším bratrem, který je ve vegetačním kómatu a je stěží při životě. Jeho matka boj o jeho život ale nevzdává a neustále se snaží o jeho probuzení. A to se i stane. Záhadou se James probudí a začne se uzdravovat - což je praktický zázrak. Ale spolu s dalšími věcmi, které se Belle stanou, se dívka rozhodne, že s domem není něco v pořádku.

Ačkoliv trailer vypadal více než slibně a námět filmu o to více, v tomto případě musím konstatovat, že mě film skutečně zklamal. Skutečně dobré scény jsou všechny v traileru, film byl předvídatelný, občas i poněkud nudný a jeho sledování mě nenadchlo stejně, jako jsem to čekala. A to ani nezmiňuju zbytečně dlouhý začátek, který se vlekl podobně jako čekání na dovolenou.

Takže, pokud nechcete plýtvat časem, mrkněte se na trailer a zhruba posledních dvacet minut příběhu. Jsem si dost jistá, že pochopíte zbytek děje a o nic moc nepřijdete.

1/5

Trailer


Jak se filmy líbily vám, popřípadě máte chuť se na ně podívat?
Mějte se krásně!
-A.

4 komentáře:

  1. Na Annabelle se chystám, i když první díl mě zklamal. Po výborném V zajetí démonů jsem čekala víc a to se panenek fakt bojím. Nový Amityville mi nějak úplně unikl. Mně se líbilo 3:15 zemřeš, ostatní Amityville filmy mě nebavily, ale mrknu i tak :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na 3:15 se mrknu, díky za tip! :) A druhý je podle mého o něco horší než první, no... těžko říct, bylo tam pár hnusných lekaček. :D

      Vymazat
  2. Upřímně, od prvního dílu Annabelle jsem čekala víc. Na horory se dívám jen příležitostně, ale dají se najít lepší. Možná ale druhému dílu nakonec neodolám. :D
    Hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnoho. :D
      A článků bude více, i mimo hororových, takže snad doporučím něco, co bude stát za to! :D (I když s tou Annabelle souhlasím.)

      Vymazat